Sletten & prinsessen

Posted on 29 mei 2012

0


Na het gebruikelijke parcours van vallen, opstaan en opnieuw vallen, besluit Lili, een jonge dertiger, dat het tijd wordt om het heft in eigen handen te nemen. Vastberaden begint ze aan een missie en gaat ze op zoek naar het verschil tussen liefde en seks.
En ze begint met de seks.
Doelgericht stort ze zich in uiteenlopende avonturen, thuis en op reis, met als enige voorwaarde dat er geen liefde mee gepaard mag gaan.
Met herwonnen zelfvertrouwen begeeft ze zich uiteindelijk opnieuw op het liefdespad en dat doet ze met de minst voor de hand liggende man die haar pad kruist. Ze wordt verliefd op een soapacteur met een afschrikwekkende reputatie.

“Terwijl Lili panisch aan haar sigaret trekt en Sandra in de weer is met haar drankje hoort ze een stem.

‘Hallo, nieuw hier?’

Lili kijkt om. Achter haar staat een klein kalend mannetje met een bril. Het mannetje heeft geen kleren aan maar enkel een witte slip zoals ze in geen jaren heeft gezien. Eronder bruine veterschoenen. En sokken. Waar komt die ineens vandaan?

‘Dag, ja nieuw hier.’

Ze doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat ze wordt aangesproken aan een bar door een min of meer naakte dwerg. Dit is niet het moment om dingen raar te vinden.”

The House of Books (2008)

Bestellen

Posted in: Publicaties