Boeken

AverechtsheidCoverDEF‘De averechtsheid van de dingen’ is een boek over een leven dat drastisch verandert na een samenloop van omstandigheden. Daarnaast is het ook een persoonlijk verhaal over de doorgedraaidheid van de maatschappij, over de krochten van de mediawereld, over seksisme op de werkvloer, over overspannen en manipulatieve relaties en over de stempel die je geschiedenis op je leven kan drukken. Bovenal is het een boek over het leren kennen van je grenzen, hoop en liefde. Met scherpe pen fileert Renate Breuer een leven, haar leven. Daarbij ontziet ze in de eerste plaats zichzelf niet. Bestellen

“Als ik nu niet ingrijp, kunnen we je binnen tien jaar begraven.” Dat waren de precieze woorden die mijn huisarts uitsprak. 
Perplex zat ik haar aan te staren. Net daarvoor nog had ik haar gevraagd of ze mij niet wat vitaminen kon voorschrijven. Een soort wondervitaminen hoopte ik dat het zouden zijn.

coverSP2De zogeheten allereerste chicklit van Vlaanderen is wedergeboren als ebook. Sletten & prinsessen verscheen in 2008 voor het eerst in print en kende in het voorjaar van 2009 een derde druk. De papieren versie is nog steeds verkrijgbaar bij bol.com maar vanaf nu is Sletten & prinsessen dus ook verkrijgbaar als ebook op lulu.com. Als epub (voor iedere e-reader, dus ook de iPad) of als pdf. Voor de democratische prijs van 5,95en voor de gelegenheid meteen ook voorzien van een hagelnieuwe cover.

Na het gebruikelijke parcours van vallen, opstaan en opnieuw vallen, besluit Lili, een jonge dertiger, dat het tijd wordt om het heft in eigen handen te nemen. Vastberaden begint ze aan een missie en gaat ze op zoek naar het verschil tussen liefde en seks. En ze begint met de seks. Doelgericht stort ze zich in uiteenlopende avonturen, thuis en op reis, met als enige voorwaarde dat er geen liefde mee gepaard mag gaan. Met herwonnen zelfvertrouwen begeeft ze zich uiteindelijk opnieuw op het liefdespad en dat doet ze met de minst voor de hand liggende man die haar pad kruist. Ze wordt verliefd op een soapacteur met een afschrikwekkende reputatie. Bestellen

Wanneer zijn vrouw hem heeft verlaten voor een veelbelovend filmregisseur in spe, krijgt de schrijver Oskar van de Wyngaert geen letter meer op papier. Hij zit meer in de kroeg dan achter zijn schrijftafel. Op zoek naar de broodnodige inspiratie vindt Oskar zichzelf opnieuw uit en ontpopt zich vervolgens tot een onverbiddelijke vrouwenmagneet. Maar wanneer hij in een callgirl zijn nieuwe muze vermoedt en het er zelfs naar uitziet dat hij zich voor de schrijfkunst in een crimineel milieu zal storten, brengt kunstenares Lou het zelfvertrouwen van de hernieuwde Oskar ernstig in gevaar. Terwijl zijn roman eindelijk vorm begint te krijgen, verliest hij langzaam maar zeker de realiteit uit het oog en lijkt een catastrofe onafwendbaar. Bestellen

Opnieuw keek hij in de spiegel en bleef zichzelf deze keer recht in de ogen kijken. Er moest daar toch ergens nog een sprankje branie en geestdrift te bespeuren zijn van de persoon die hij ooit dacht geweest te zijn?

‘Dag Oskar,’ zei hij tegen zijn spiegelbeeld zonder zijn ogen een moment los te laten van die in de spiegel. ‘Hoe gaat het jongen?’

Nauwlettend hield hij zijn blik in de gaten en dat hield hij zeker een minuut vol. Tot de dofheid die naar hem terugstaarde hem teveel werd en zijn innerlijk opnieuw begon te borrelen, deze keer vergezeld van een plotse, hevige kramp in zijn onderbuik.

‘Godverdomme,’ zei hij tegen zichzelf. ‘Eerst schijten. Al die onzin.’ 

S&PcovervoorkantNa het gebruikelijke parcours van vallen, opstaan en opnieuw vallen, besluit Lili, een jonge dertiger, dat het tijd wordt om het heft in eigen handen te nemen. Vastberaden begint ze aan een missie en gaat ze op zoek naar het verschil tussen liefde en seks. En ze begint met de seks. Doelgericht stort ze zich in uiteenlopende avonturen, thuis en op reis, met als enige voorwaarde dat er geen liefde mee gepaard mag gaan. Met herwonnen zelfvertrouwen begeeft ze zich uiteindelijk opnieuw op het liefdespad en dat doet ze met de minst voor de hand liggende man die haar pad kruist. Ze wordt verliefd op een soapacteur met een afschrikwekkende reputatie.  Bestellen

Terwijl Lili panisch aan haar sigaret trekt en Sandra in de weer is met haar drankje hoort ze een stem.

‘Hallo, nieuw hier?’

Lili kijkt om. Achter haar staat een klein kalend mannetje met een bril. Het mannetje heeft geen kleren aan maar enkel een witte slip zoals ze in geen jaren heeft gezien. Eronder bruine veterschoenen. En sokken. Waar komt die ineens vandaan?

‘Dag, ja nieuw hier.’

Ze doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat ze wordt aangesproken aan een bar door een min of meer naakte dwerg. Dit is niet het moment om dingen raar te vinden.

BDSM – bondage, dominance, sadism en masochism – en fetish zijn woorden die verregaande emoties bij mensen oproepen. De verhalenbundel La Maîtresse du Pirate hoopt daar nuance in te brengen. Bestellen

Vanuit de deuropening keek Charlotte over haar schouder naar de gang waar ze net was doorgelopen. Nog steeds geen teken van leven en iets zei haar dat het geen zin had op zoek te gaan in de andere vertrekken van het appartement. Iets zei haar dat dat niet toegestaan zou zijn.

Ze liet haar jas en handtas naast zich op de grond glijden en ging op het bed zitten. Met haar rug naar de deuropening nam ze de zijden sjaal en liet die door haar vingers glijden. Er ging een tijd voorbij tot Charlotte het gevoel kreeg dat er werd gewacht op een teken van haar. Toen bond ze de sjaal voor haar ogen.

Tongeren, een vroege lentedag. Een dag als alle andere voor directie en personeel van hotel Eburon. Of toch niet? Want net als op andere dagen zijn het vooral de hotelgasten die de gebeurtenissen kleur geven. En vandaag zijn het speciale gasten die arriveren, ieder met een eigen verhaal. Bestellen

In de bar ziet ze nog een paar mensen die daar alleen zitten en dat geeft haar een prettig gevoel. Samen alleen is op die manier niet helemaal alleen. Ze nestelt zich op een rode poef en bestelt een glas Chablis. Aan het einde van de bar meent ze een schrijver te herkennen die zich ooit de koning van de Vlaamse literatuur noemde maar waar ze de laatste tijd nog maar weinig van heeft gehoord.

‘Is deze plaats vrij? Of moet ik zeggen: deze poef?’

Bebel maakt haar ogen los van de al-dan-niet-ooit-koning-van-de-Vlaamse-literatuur die intussen een boek tevoorschijn heeft gehaald waarin hij begint te lezen en ziet een gedistingeerde dame op leeftijd behoedzaam plaatsnemen op de poef naast haar.

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: