Dag en Nacht: Kamers vol onvervulde verlangens

Posted on 29 mei 2012

0


Tongeren, een vroege lentedag. Een dag als alle andere voor directie en personeel van hotel Eburon. Of toch niet? Want net als op andere dagen zijn het vooral de hotelgasten die de gebeurtenissen kleur geven. En vandaag zijn het speciale gasten die arriveren, ieder met een eigen verhaal.

Wie is die excentrieke jonge vrouw met de halflange zwarte haren die continu het bordje ‘niet storen, a.u.b.’ aan haar hoteldeur heeft hangen?
Wat is het geheim van het koppel veertigers dat onwennig in de lobby van het hotel staat? Waarom is die mooie blonde vrouw, die alleen is aangekomen maar toch een tweepersoonskamer heeft geboekt, zo nerveus? Wat doet die contrabaskoffer daar bij de personeelsingang?

En wat zoekt die oude, zieke Nederlander in het hotel? Zelfs de schrijver Herman Brusselmans komt het hotel binnengewaaid…
Allemaal verhalen die geschreven werden door bekende Vlaamse auteurs. Elk verhaal heeft een eigen stijl, kent zijn eigen couleur.

Maar doordat tijd en locatie dezelfde zijn, versmelten ze tot één geheel: het verhaal van een hotel.

Dag & Nacht is ook een televisieserie die in het voorjaar 2010 werd uitgezonden op VTM.

“In de bar ziet ze nog een paar mensen die daar alleen zitten en dat geeft haar een prettig gevoel. Samen alleen is op die manier niet helemaal alleen. Ze nestelt zich op een rode poef en bestelt een glas Chablis. Aan het einde van de bar meent ze een schrijver te herkennen die zich ooit de koning van de Vlaamse literatuur noemde maar waar ze de laatste tijd nog maar weinig van heeft gehoord.

‘Is deze plaats vrij? Of moet ik zeggen: deze poef?’

Bebel maakt haar ogen los van de al-dan-niet-ooit-koning-van-de-Vlaamse-literatuur die intussen een boek tevoorschijn heeft gehaald waarin hij begint te lezen en ziet een gedistingeerde dame op leeftijd behoedzaam plaatsnemen op de poef naast haar.”

Linkeroever Uitgevers (2010)

Bestellen

Posted in: Publicaties