Iedere ochtend van bil voor een betere wereld

Posted on 29 mei 2012

0


Hoe meer ik erover nadenk, hoe beter ik het vind. En zoals alle briljante ideeën is ook deze poepsimpel. Ik had er nooit eerder bij stil gestaan tot ik na een heerlijke ochtendlijke vrijpartij met mijn liefste bedacht dat dit een uitstekende manier is om de dag te beginnen. Nog beter zelfs dan een stevig ontbijt al zal een combinatie van de twee waarschijnlijk helemaal aan te raden zijn.
Dat maakt dan wel dat je vroeg uit de veren moet ’s morgens dus langslapers zijn genoodzaakt een keuze maken. Maar die keuze is zoals het idee zelf. Poepsimpel. Eerst seks natuurlijk en dan onderweg in de auto een boterham met kaas of een appeltje voor de dorst. Voor elk probleem bestaat een oplossing en meestal ligt die verdacht voor de hand.

Wat wij daar in de sponde en nog prettig nagloeiend ontdekten was dat een mens er stukken beter van door de dag komt. Het maakt je vrolijk, is gezond en op van de stress naar je werk vertrekken met mogelijke doemscenario’s voor de nakende dag, is definitief verleden tijd. Integendeel, wanneer je gigarielekst en fluitend op je werk aankomt worden grote problemen ineens een stuk kleiner of lossen ze zich gewoon vanzelf op, is iedereen uitermate vriendelijk omdat jij dat zelf bent en dat bracht ons op een nog veel beter idee. Zou de wereld er niet een stuk mooier en vooral gezelliger op worden als iedereen de dag begon met een stevige vrijpartij?

Zouden mensen dan eigenlijk nog ziek worden? Of zou er zelfs nog maar ergens een bittere oorlog worden gevoerd? We werden er zowaar opgewonden van maar het was inmiddels hoog tijd om op te staan. Toch liet het idee me niet los en fantaseerde ik er verder op los, woog ik de voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar af en natuurlijk ook mogelijke struikelblokken. Zo kan het natuurlijk verkeren dat je (tijdelijk) alleen door het leven gaat maar daar bestaan talloze alternatieven voor. Ook gebeurt het de besten dat ze eens een keer geen zin hebben maar mijn moeder zei het vroeger altijd al: zin kun je maken.

Tot slot concludeerde ik dat het idee behoorlijk waterdicht is en vroeg ik me vooral af hoe het komt dat hier geen van overheidswege gesubsidiëerde campagnes voor bestaan. Een mens wordt ongeveer doodgegooid met dingen die zogezegd gezond voor haar of hem zijn en op school leer je ook al jong dat je jezelf goed moet verzorgen om oud en gelukkig te worden. Maar geen ziel die mij ooit deze eenvoudige maar gouden raad had gegeven. Vreemd.

Bij verder innerlijk onderzoek bedacht ik ook nog dat mensen op hoge posities er vaak een kathedraal van een libido op nahouden zodat ze kunnen presteren op topniveau en hoewel het voor sommige sporters juist taboe is (vast een fabel!) zweren anderen juist bij een stevige potje seks om daarna alweer een nieuw record te vestigen. En dat geldt niet enkel voor de sporters onder ons. Of wat dachten jullie dat Obama doet met zijn Michelle ’s morgens voor zijn inhuldiging? Voor zo’n stresserende gebeurtenis moet een mens zo ontspannen mogelijk zijn want de hele wereld kijkt mee op dat moment.

Bovendien is ochtendlijke seks een hoogst democratisch goed want het is helemaal gratis dus bereikbaar voor iedereen! Briljant dus, dit idee. En blijkbaar zijn er dus mensen die dit geheim al lang kennen maar het lekker voor zichzelf hebben houden. Heel even overwoog ook ik om er mijn eigen voordeel mee te doen, maar bij nader inzien wil ik dit de mensheid niet onthouden en een beetje opportunisme maakte ook dat ik dat idee snel weer overboord gooide. Het is tenslotte veel leuker om vrolijk en gezond te zijn met z’n allen dan helemaal alleen of enkel met je lief.

Ik besloot dus weloverwogen deze goede tijding te delen met iedereen die het horen wil, en anders ook. Hoogstwaarschijnlijk is dit namelijk het begin van het einde van welke crisis dan ook dus deze zaak belangt ons allemaal aan. Nu was er nog maar één obstakel: hoe pak je dat aan? Door de winkelstraten gaan lopen met een megafoon leek me toch een beetje marginaal. Bovendien versta je die rotdingen altijd zo slecht en voor je het weet word je opgepakt voor openbare ordeverstoring. Daar houden mensen niet van. Nee, ik zou dit veel beter en vooral grondiger aanpakken. Ik zou een heuse subsidie voor een omvangrijke campagne aanvragen in het belang van iedereen.

De aanvraag is intussen binnengebracht bij het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Een wervende slagzin heb ik ook al: Leef gezond, vrij in de ochtendstond.

(Eerder verschenen op Bonoboz Webmagazine & vrouw.nl)

Posted in: Columns