Sletten & prinsessen wedergeboren als ebook

Posted on 11 maart 2013

0


Hoera!

De zogeheten allereerste chicklit van Vlaanderen is wedergeboren als ebook.

Sletten & prinsessen verscheen in 2008 voor het eerst in print en kende in het voorjaar van 2009 een derde druk. De papieren versie is nog steeds verkrijgbaar bij bol.com maar vanaf nu is Sletten & prinsessen dus ook verkrijgbaar als ebook op lulu.com.

Als epub (voor iedere e-reader, dus ook de iPad) of als pdf. Voor de democratische prijs van 5,95en voor de gelegenheid meteen ook voorzien van een hagelnieuwe cover.

coverSP2Na het gebruikelijke parcours van vallen, opstaan en opnieuw vallen, besluit Lili, een jonge dertiger, dat het tijd wordt om het heft in eigen handen te nemen. Vastberaden begint ze aan een missie en gaat ze op zoek naar het verschil tussen liefde en seks. En ze begint met de seks. Doelgericht stort ze zich in uiteenlopende avonturen, thuis en op reis, met als enige voorwaarde dat er geen liefde mee gepaard mag gaan. Met herwonnen zelfvertrouwen begeeft ze zich uiteindelijk opnieuw op het liefdespad en dat doet ze met de minst voor de hand liggende man die haar pad kruist. Ze wordt verliefd op een soapacteur met een afschrikwekkende reputatie.

“Terwijl Lili panisch aan haar sigaret trekt en Sandra in de weer is met haar drankje hoort ze een stem.

‘Hallo, nieuw hier?’

Lili kijkt om. Achter haar staat een klein kalend mannetje met een bril. Het mannetje heeft geen kleren aan maar enkel een witte slip zoals ze in geen jaren heeft gezien. Eronder bruine veterschoenen. En sokken. Waar komt die ineens vandaan?

‘Dag, ja nieuw hier.’

Ze doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat ze wordt aangesproken aan een bar door een min of meer naakte dwerg. Dit is niet het moment om dingen raar te vinden.”

Verschenen over Sletten & prinsessen:

Programma manager Renate Breuer goot haar observaties met leven en liefde in een grappig, en soms pijnlijk boek. (Gazet van Antwerpen – 13/09/08)

Haar hoofdpersonage is scherp gesteld, heeft diepgang en staat met beide voeten in het leven. Nog een pro: Sletten & prinsessen is geen met roze suiker omrande roman. Eerder eentje met weerhaakjes, dat smaakt naar een venijnig shot tequila. (De Morgen – 13/09/08)

Chicklit is zowat een synoniem geworden voor gruwelijk luchtig en nietszeggend, maar eerlijk is eerlijk: Sletten & prinsessen van Renate Breuer is een verrassing. Het uitgangspunt: een dertiger, Lili, die op zoek gaat naar het verschil tussen liefde en seks, is niet bijster origineel, maar het is zo leuk geschreven dat je al snel meegesleept wordt. Breuer schrijft met een scherp inzicht in de vrouwelijke psyche en die van mannelijke soapacteurs. Aanbevolen lectuur voor vrouwen én mannen! (Het Laatste Nieuws – 27/09/08)

Onthoud deze naam: Renate Breuer. Gepokt en gemazeld als producer van realityprogramma’s en nu debuterend schrijfster met Sletten & prinsessen, de eerste Vlaamse chicklit-roman. (Feeling – oktober 2008)

Wat een leutig boek. Ik heb het in ten hoogste drie dagen terdege gelezen en raad derhalve vele anderen aan om hetzelfde te doen. (Herman Brusselmans)

Vettig én eerlijk. (Goedele Liekens)

Support independent publishing: Buy this e-book on Lulu.

epub

Support independent publishing: Buy this e-book on Lulu.

pdf

Posted in: Publicaties